top of page
Search
  • Writer's pictureLe Ni

Vinart Grand Tasting 2023.

Dragi naši!

I ove godine posjetili smo Vinart grand tasting koji se već tradicionalno održao u Laubi. Imali smo priliku kušati vina iz cijele Hrvatske kao i pojedina vina iz svijeta. Vinart grand tasting je s godinama postao nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje vina, ugostitelje i distributere.


Naši vrijedni vinari su se potrudili i dali nam na kušanje vina svježih berbi. Bilo je tu svega finog za probati...od raznih rizlinga, graševina, finih malvazija te lijepih i mekanih crnih vina.




Svakako bi mogli istaknuti neka vina. Cardinal vinarije Barun je pravo oduševljenje. Vino punjeno isključivo u magnum boce limitirane serije koje pokazuje da Pinot crni s područja Plešivice daje i više nego vrhunska vina. Vino je iz berbe 2016. te je napunjeno samo 215 boca.



Također, možemo istaknuti da je Kopjar napravio fantastičnu graševinu, braća Jakovac drže nivo kvalitete i iz godine u godinu daju nam vrhunska vina.





Vinari iz Dalmacije su pripremili za Vinart nešto svježih pošipa koji će biti spremni za tržište za nekoliko mjeseci, ali nam je bila čast kušati neke od njih.




Na kraju bi naravno pohvalili trud vinarije Cattunar koji uz nezamjenjive malvazije 4 Terre, Malvaziju Collinu, Teran Cappi imaju i Quercus. Quercus je premium grappa koja je odležavala punih 8 godina u drvenim bačvama. Dobili su grappu o kojoj će se još dugo pričati jer može stati uz bok vrhunskim destilatima iz cijelog svijeta. Grappa je iznimne mekoće i prekrasnih aroma u izuzetno lijepom pakiranju.

Do slijedećeg kušanja,

Cheers!


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page