top of page
Search
  • Writer's pictureLe Ni

Degustacija vinarije Klet Brda!


Dragi naši!

Dok čekamo naš Pink Day prisjećamo se prekrasno vođene degustacije vinarije Klet Brda iz nama susjedne Slovenije na kojoj smo sudjelovali prije desetak dana. Još jedna vrhunska degustacija u organizaciji nama svima poznatog Vrutka.

Imali smo priliku kušati 17 različitih vina najveće vinarije iz Slovenije. Klet Brda se nalaze na području Goriških brda te se sastoje od 400 manjih obiteljskih vinograda. Bez obzira što nemaju u vlastitom posjedu te vinograde, vinarija ima kontrolu nad tim vinogradima i već dugi niz godina zajedno s tim obiteljima grade priču te proizvode svjetski poznata vina.


U vinariji proizvode liniju vina Quercus, Bagueri, Krasno, De Baguer te A plus liniju. Uz mirna vina proizvode i pjenušava vina odnosno Penine.

Kroz degustaciju nas je vodio glavni enolog Darinko Ribolica. Prisustvovati ovakvoj degustaciji koju vodi netko kao g. Ribolica je strvarno privilegija i čast. G. Ribolica nam je pokazao šta znači živjeti vina i biti dio proizvodnje ovakvih prekrasnih vina.
Na kraju svega, možemo zaključiti da Klet Brda proizvode ozbiljna vina i da im je omjer cijene i kvalitete i više nego dobar i pošten. Ima tu lijepih i svježih vina koja su pristupačna cijenom, ali ima i ozbiljnijih vina malo višeg cjenovnog ranga koja su namijenjena da u njima uživama uz nama drage osobe uz neku finu večeru.

Cheers!





0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page